Azt már korábban is mondtam, hogy nagyon szeretem az olasz ízeket, így sokszor kísérletezem valami hasonló ízvilággal. Ez a mediterrán töltött padlizsán is ilyen.
Nálunk gyakran előfordul, hogy kétfélét kell főznöm, mert egyedül csak én szeretem azt, ami a menü lenne, vagy csak azért, mert normál kajára vágyik a velem együtt élő. Amikor ezt a mediterrán töltött padlizsánt kitaláltam, akkor is így volt. A lasagne-hoz elkészítettem ugyanis a bolognai alapot, de nem szerettem volna olyan sok időt tölteni a saját ételemmel, így kitaláltam ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb padlizsán
- 85 g bulgur
- 400 ml bolognai mártás - receptért kattint IDE
- ízlés szerint trappista sajt
Elkészítése:
A fenti recept alapján elkészítettem a bolognai mártást. Eközben egy kis sóval és borssal megfőztem a bulgurt dupla annyi vízben. Ezt a kettőt összekevertem majd félre tettem kb. 15-20 percre, hogy kicsit összeálljon. Nekem ilyenkor a bulgur még felszokta szívni egy kicsit a mártás levet, ezért is hagyom egy kicsit állni egyben.
A padlizsánt megmostam, a két végét levágtam, majd hosszában félbe vágtam és kiszedtem a közepét. Egy kis sóval és borssal megszórtam és tepsibe tettem. A bolognais mártást ezután bele töltöttem a fél padlizsánokba és reszeltem rá egy kis sajtot. A tepsibe öntöttem egy kevés vizet, hogy ne száradjanak ki, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütöttem úgy, hogy a sajt egy kicsit megpiruljon.
Szénhidráttartalom: 87,45 gramm
A szénhidrát tartalomnál mindenképpen fel kell hívnom rá a figyelmeteket, hogy nagyban függ attól, hogy a mártás mennyit tartalmaz, mekkora a padlizsán és az alapanyagok CH tartalma is márka alapján eltérhet. Szóval mindenképpen számoljátok ki magatok is!