Életmódnapló

Süssünk, főzzünk, utazzunk!

Pizzás csavart dupla csavarral

img_8478.jpg

Ismerős az az érzés, amikor megérzed a friss péksütemény illatát és beleharapnál valami finomságba? Akkor ezt a pizzás csavartat ki ne hagyd!

Nyáron gyakrabban vagyok úton, kirándulások, nyaralások és vendégség miatt. Ilyenkor mindig készítem a kis kaja pakkomat, hiszen nem mindenhol terem teli asztal egy inzulinrezisztens számára. Egy idő után már untam a kekszeket, szendvicseket és nem is vagyok olyan édesszájú, így kitaláltam, hogy sütök valami igazán finomat. Ami annyira jól sikerült, hogy alig vártam, hogy beleharapjak. 

Mi ez? Hát a pizzás csavart!

Hozzávalók a tésztához:

  • 90 g búzaliszt
  • 210 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 ml laktózmentes tej
  • 12 g élesztő
  • 1 tojás
  • 60 g vaj
  • 1 evőkanál só
  • szezámmag
  • 1 tojás a kenéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 150 g sűrített paradicsom
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

img_8475.jpg

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatom. Amíg erre várok, addig a száraz hozzávalókat összekeverem, majd ha felfutott az élesztő, akkor hozzá öntöm. Ezután egy nem túl kemény tésztát gyúrok belőle és pihentetem 1-2 órán át.

Amíg a tészta kel, addig egy lábosban megmelegítem a paradicsomszószt, majd hozzá adom a fűszereket és félre teszem kihűlni.

Amikor a tészta megkelt, akkor lisztezett deszkára teszem, majd téglalap alakúra kinyújtom úgy, hogy körülbelül 1-1,5 cm vastag legyen. A felét megkenem a paradicsomos szósszal, majd a másik felét erre ráhajtottam. Ezután tetszőleges vastagságú szeletekre vágom.

Ha készen vannak a szeletek, akkor csavarok rajtuk egyet és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Ezután megkenem tojással, majd megszórom szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöttem.

Szénhidrát tartalom: 216,4 gramm CH

img_8479.jpg

Leírás

Anikó vagyok, és ez a blog egyfajta napló, amiben az IR és endometriózis mindennapjaimat ismerhetitek meg.

Címkék

160 gramm (36) 160 gramm diéta (36) adenomiózis (1) áfonya (2) áfonyás piskóta (1) amerikai palacsinta (2) autós nyaralás (1) bagel (2) barna rizs (2) beauties (1) betegség (1) bolognai (2) bolognai szósz (2) borsó (2) citológia (1) cseresznye (1) cseresznyés galette (1) csirkemell (1) cukkini (5) cukkinis tészta (1) cukkini lepény (1) desszert (6) diagnózis (1) diéta (24) dietetikus (1) dzsem (1) egytálétel (2) életmódváltás (5) endometriózis (2) eper (3) eperlekvár (1) észt fahéjas kalács (1) észt kalács (1) étrend (11) fahéjas kalács (1) focaccia (1) fokhagymás cukkini tészta (1) fokhagymás tészta (1) főzzünk (33) galette (2) gomba (2) gombás-zöldséges egytálétel (1) gombás csirkemell (1) hamis lasagne (1) heti menü (2) hiperprolaktinémia (2) húsvét (1) húsvéti kalács (1) inzulinrezisztencia (38) ir (40) ir barát (30) ir recept (32) jam (1) kajapakk (1) kalács (1) karfiol (1) kekszes gyümölcsös túrókrém (1) kolbász (1) kolbászos lencseleves (1) köles (2) kringel (1) krumplis tészta (1) kukorica (2) lángos (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (2) lepény (2) lepénykenyér (1) leves (1) málna (2) mediterrán töltött padlizsán (1) menü (2) mindenmás (7) minden más (6) nyaralás (1) olasz étel (5) orvos (1) p4 (1) padlizsán (2) pajzsmirigy (1) pajzsmirigy alulműködés (1) palacsinta (1) paradicsom (4) pcos (10) péksütemény (6) perec (1) piskóta (1) pizza (3) pizzás csiga (2) pulykahús (1) rákmegelőző (1) rákmegelőző állapot (1) rakott cukkini (1) rakott étel (1) rakott karfiol (1) recept (27) reggeli (2) rizs (2) sült szendvics (1) sütemény (5) szendvics (1) szénhidrát (2) szénhidrát számolás (2) szezámmagos perec (1) teljes kiőrlésű (15) tészta (2) tésztaszósz (1) tízórai (1) tojás (3) tojáslepény (1) töltött padlizsán (1) túró (2) túrógombóc (1) túrókrém (1) túrós batyu (1) utazás (1) utazás iresként (1) uzsonna (1) vegetáriánus (1) vörös lencse (1) zab (3) zabliszt (1) zöldbab (1) zöldborsó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása