Sokan sokféleképpen készítik a bolognai szószt, én ezt a sárgarépás verziót szeretem.
Régebben, ha lasagne vagy spagetti volt az ebéd, akkor mindig benyúltam a szekrénybe és elővettem a bolognai por alapot, mert így egyszerű volt elkészíteni a ragut. Aztán amikor IR-es lettem, akkor sajnos jött a felismerés, hogy nagyon nehezen fogok találni olyan port, ami mentes mindentől, amit én nem ehetek. Szóval elkészítettem életem első bolognai szószát répával, és azóta is csak ezt csinálom.
Hozzávalók:
- 500 g darált sertéshús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 szál zeller
- 500 ml sűrített paradicsom
- olíva olaj
- só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítése:
A hagymát apróra vágtam, majd kevés olajon üvegesre pároltam. Ezután beletettem a darált húst, amit megpirítottam, majd egy rövid ideig hagytam fedő alatt főni.
Eközben lereszeltem a sárgarépát és apróra vágtam a zellert, majd hozzá adtam a húshoz, fűszereztem és fedő alatt tovább főztem. Kb. 15-20 perc múlva ezt felöntöm a paradicsom szósszal, belenyomom a fokhagymát és felforralom. Ezt pedig tésztával vagy lasagne-ként tálalom.
Szénhidráttartalom: 94,2 gramm
A hozzávalókat mindig mérjétek le, hogy pontosan ki tudjátok számolni a CH tartalmat!
A kép csak illusztráció (unsplash.hu)