Olasz ételek bármilyen formában jöhetnek, főleg a lasagne, de most kicsit csavartam a dolgon, így elkészült a vega verziót.
Mindig azt gondoltam, hogy a lasagne készítés az egy nagyon bonyolult dolog, így sokáig nem mertem elkészíteni. Aztán egyszer belevágtam, és a család szerint a mestere lettem. Viszont az életmódváltással igyekszem kevesebb vörös húst és több zöldséget fogyasztani, így kipróbáltam a vega verziót belőle, valamint a tésztát is kicseréltem cukkinire. Így sütöttem meg életem első hamis lasagne-ját.
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 g paradicsom
- 1 dl sűrített paradicsom
- 200 g vörös lencse
- 1 db cukkini (nekem 432 gramm volt)
- olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom
- oregánó
- sajt
Elkészítése:
A lencsét körülbelül dupla annyi vízzel felteszem főni. Amíg fő, addig apróra vágom a hagymát és olívaolajon megdinsztelem. Eközben a paradicsomot is felkockázom, majd a hagymára teszem és fedő alatt addig főzöm, amíg meg nem puhul. Ha megpuhult, akkor hozzáadom a sűrített paradicsomot és fűszerezem. Eközben a lencse is puhára fő, így azt is a paradicsomos mártásba teszem és felforralom, majd utána még pár percig főzöm.
A cukkinit megmosom és hosszában késsel vagy hámozóval vékony szeleteket vágok belőle. Egy tepsi aljára teszem a cukkini szeleteket, majd rákanalazom a lencsés mártást, majd ráteszem a cukkini szeleteket, majd újra mártás következik. A lényeg, hogy mártással zárjuk. Ezután ízlés szerint lehet rá sajtot reszelni, majd 175 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöttem.
Szénhidráttartalom: 177,6 gramm CH