Annyi zöldségnek van itt a szezonja, hogy muszáj mindig valami újat készítenem, mint ez a zöldséges-gombás egytálétel.
A piacon megláttam a csodálatos padlizsánokat, cukkiniket és gombákat, így nem is volt kérdés, hogy ezek most velem jönnek és készítek belőlük valami finomat. Egy ideig csak néztem őket, hogyan lehetne a legfinomabban összehozni ezt a három ízt, majd kitaláltam, hogy a köles köretemhez remek lenne egy egytálételt készíteni belőle, ami igazán nyárias, könnyed ízvilágú. Íme a recept!
Hozzávalók:
- 1 db cukkini (nekem 250 g volt)
- 2 db kisebb padlizsán (nekem 525 g volt)
- 250 g gomba
- só
- bors
- majoranna
- petrezselyem
Elkészítése:
A cukkini és a padlizsán végeit levágom, majd kisebb kockákra aprítom. Egy serpenyőbe kevés olajat öntök, majd beleteszem a zöldségeket és elkezdem sütni. Ha már kicsit megpirultak, akkor kis lángon, fedő alatt főzöm tovább. Eközben a gombát megpucoltam és felszeleteltem. Hozzáadtam a zöldségekhez és fűszereztem. Fedő alatt tovább főztem, amíg a cukkini és a padlizsán meg nem puhultak. Ezután nagyobb lángon addig főztem, amíg a leve el nem párolgott.
Barna rizzsel, kölessel vagy bulgurral tálalható is, de pirítóson is nagyon finom feltét.
Szénhidráttartalom: 41,2 gramm CH