Életmódnapló

Süssünk, főzzünk, utazzunk!

Szezámmagos IR perec

img_9569.jpg

Mostanában nagyon kevés péksüteményt sütöttem, de most kedvet kaptam ehhez a szezámmagos perechez, természetesen inzulinrezisztens alapanyagokból.

Belekerültem abba a spirálba, amikor kevesebb időm volt sütni-főzni, így mindig az előre megvásárolt kenyeret ettem. Aztán kicsit meguntam és kedvet kaptam egy kis változatossághoz, mégpedig ehhez a szezámmagos perechez. Önmagában is tökéletes, lekvárral is fogyasztható, de én már szendvicsnek is kipróbáltam. Szóval jöjjön a recept!

Hozzávalók:

  • 150 g búzaliszt
  • 100 g Graham liszt
  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál só
  • 25 g élesztő
  • 250 ml laktózmentes tej (de sima tej is lehet)
  • 1 db tojás + 1 db tojás a kenéshez
  • 50 ml olaj
  • szezámmag

img_9555.jpg

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatam kb. a fele mennyiségű tejjel, egy kis édesítőt tettem hozzá. Amíg vártam, hogy felfusson az élesztő, addig a liszteket a sóval összekevertem, hozzá adtam a maradék tejet, tojást és olajat. Ezt összekevertem, majd hozzá adtam az élesztőt. Alaposan össze gyúrtam a tésztát és félre tettem 1 órára kelni.

Amikor megkelt a tészta, akkor kb. 20-25 cm hosszú és 1 cm vastagra sodortam, majd ezeket a csíkokat perec formára hajtottam. Sütőpapírral bélelt sütőbe tettem, majd 15 percre félre tettem és hagytam így is kelni. Ezután a tojással megkentem, megszórtam szezám maggal és 220 fokos sütőbe tettem. Amikor aranybarna lett a teteje, akkor kivettem és máris élvezhettem a friss perecet.

Szénhidrát tartalma: 328 gramm CH

img_9572.jpg

Leírás

Anikó vagyok, és ez a blog egyfajta napló, amiben az IR és endometriózis mindennapjaimat ismerhetitek meg.

Címkék

160 gramm (36) 160 gramm diéta (36) adenomiózis (1) áfonya (2) áfonyás piskóta (1) amerikai palacsinta (2) autós nyaralás (1) bagel (2) barna rizs (2) beauties (1) betegség (1) bolognai (2) bolognai szósz (2) borsó (2) citológia (1) cseresznye (1) cseresznyés galette (1) csirkemell (1) cukkini (5) cukkinis tészta (1) cukkini lepény (1) desszert (6) diagnózis (1) diéta (24) dietetikus (1) dzsem (1) egytálétel (2) életmódváltás (5) endometriózis (2) eper (3) eperlekvár (1) észt fahéjas kalács (1) észt kalács (1) étrend (11) fahéjas kalács (1) focaccia (1) fokhagymás cukkini tészta (1) fokhagymás tészta (1) főzzünk (33) galette (2) gomba (2) gombás-zöldséges egytálétel (1) gombás csirkemell (1) hamis lasagne (1) heti menü (2) hiperprolaktinémia (2) húsvét (1) húsvéti kalács (1) inzulinrezisztencia (38) ir (40) ir barát (30) ir recept (32) jam (1) kajapakk (1) kalács (1) karfiol (1) kekszes gyümölcsös túrókrém (1) kolbász (1) kolbászos lencseleves (1) köles (2) kringel (1) krumplis tészta (1) kukorica (2) lángos (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (2) lepény (2) lepénykenyér (1) leves (1) málna (2) mediterrán töltött padlizsán (1) menü (2) mindenmás (7) minden más (6) nyaralás (1) olasz étel (5) orvos (1) p4 (1) padlizsán (2) pajzsmirigy (1) pajzsmirigy alulműködés (1) palacsinta (1) paradicsom (4) pcos (10) péksütemény (6) perec (1) piskóta (1) pizza (3) pizzás csiga (2) pulykahús (1) rákmegelőző (1) rákmegelőző állapot (1) rakott cukkini (1) rakott étel (1) rakott karfiol (1) recept (27) reggeli (2) rizs (2) sült szendvics (1) sütemény (5) szendvics (1) szénhidrát (2) szénhidrát számolás (2) szezámmagos perec (1) teljes kiőrlésű (15) tészta (2) tésztaszósz (1) tízórai (1) tojás (3) tojáslepény (1) töltött padlizsán (1) túró (2) túrógombóc (1) túrókrém (1) túrós batyu (1) utazás (1) utazás iresként (1) uzsonna (1) vegetáriánus (1) vörös lencse (1) zab (3) zabliszt (1) zöldbab (1) zöldborsó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása