A tészta gyakorlatilag bármilyen feltéttel jó, és gyorsan elkészíthető. Ha van otthon egy kis cukkini, akkor pedig érdemes megkóstolni ezt a tejfölös szószt.
A cukkini egy nagyon egészséges zöldség, gyakorlatilag bármilyen formában tökéletes az íze. Még akár süteményt is süthetünk belőle! Viszont most egy nagyon könnyed, nyárias szószt találtam ki belőle, amit fokhagymával tettem izgalmasabbá.
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini (az enyém 480 gramm volt)
- 200 ml laktózmentes tejföl
- só, bors
- majoranna
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A cukkinit lereszeljük vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk. Egy kevés olívaolajon megpárolom, majd fűszerezem. Ha a cukkini megpuhult, akkor addig főzöm nagyobb lángon, amíg a nedvesség el nem párolog.
Ezután hozzá adom a tejfölt, majd felforralom. Közben hozzáadom az apróra vágott fokhagymát is, majd teljes kiőrlésű tésztával tálalom. Ízlés szerint lehet rá sajtot is tenni.
Szénhidrát tartalom: 22,9 gramm CH