A gombás ételeket nagyon szeretem, így előszeretettel készítem sokféle formában. Most csirkemellet sütöttem gomba kalappal.
Lehet, hogy néha én vagyok lusta háziasszony, de vannak napok, amikor nem akarok főzni. Ilyenkor a legjobb megoldás valamit bedobni a sütőbe, mert nem igényel nagyon sok előkészületet és magára lehet hagyni. Mint ezt a gombás csirkemellet is. Ha pedig zöldségeket is teszel mellé, akkor a köret is megvan egyben.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell filé
- 250 g gomba
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
- ízlés szerint sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, majd üvegesre párolom egy kevés olajon. Ezután ráteszem a meghámozott, apróra vágott gombát, a sót és a borsot és amíg a gomba össze nem esik, addig sütöm őket.
Közben a csirkemellet szeletekre vágom, ha kell, akkor kloffolom egy kicsit. Fűszerezem és egy kiolajozott tepsibe rakom. A csirkemellekre ráteszem a gombát, mintha kalapja lenne. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm. Aki szereti a sajtot, az 10 perccel korábban vegye ki a sütőből és szórja meg, majd úgy süsse tovább.