Imádom a rakott ételeket, mert gyorsan össze lehet állítani őket és csak megvárni, hogy a sütőben szépen összesüljenek a hozzávalók.
Azt tudjátok rólam, hogy minden nap igyekszem főzni, de legalább kétnaponta. Viszont erre az edzés, a munka, a házimunka és egyéb dolgok mellett nem mindig van időm, így próbálok olyan ételeket készíteni, amiket csak össze kell állítani és néhány perc múlva már csak a tálalás maradt hátra. Ezért csináltam ezt a rakott karfiolt is barna rizzsel.
Hozzávalók:
- 250 g barna rizs
- 500 g darált pulykamell
- 1 karfiol (nekem 436 gramm volt)
- só
- bors
- 150 ml laktózmentes tejföl
Elkészítése:
A rizst dupla annyi vízzel feltettem főni. Közben a karfiolt rózsákra szedtem és forrásban lévő vízben pár percig főztem.
Amíg a rizs és a karfiol elkészült, addig egy kis olajon megpirítottam a pulykahúst, sóztam és borsoztam. Amikor minden készen volt, akkor egy tepsibe tettem a rizst, arra a húst, majd a karfiol. Ezt leöntöttem a tejföllel és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem.
Szénhidráttartalom: 211,55 gramm CH