Életmódnapló

Süssünk, főzzünk, utazzunk!

Epres, málnás galette új köntösben

img_8244.jpg

Nemrég készítettem először galettét, így most minél több változatban kipróbálom majd. Most epres, málnás ízben készült el.

Szóval a galette egy csodás sütemény, mert rengeteg arca van és nagyon gyümölcsös. Amúgy sem rajongok azokért a süteményekért, amik túl édesek vagy krémesek, így nekem ez lett a legideálisabb. Szóval most megmutatom, hogyan készítettem el az epres, málnás galettát egy csipet vaníliával.

img_8247.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 g vaj
  • 15 g fehér búzaliszt
  • 85 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál laktózmentes joghurt
  • 10 g cukornak megfelelő édesítő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • egy csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 300 g eper
  • 200 g málna
  • édesítő
  • vanília aroma

Elkészítése:

Először a tésztát állítottam össze. A vajat előre kivettem a hűtőből, hogy puha legyen.

Egy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport és a sót, majd hozzá adtam az édesítőt, a joghurtot és a vajat. Egy jól gyúrható, de nem ragacsos tésztának kell lennie a végeredménynek. 1 órára fóliába csomagolva visszatettem a hűtőbe.

Közben a málnát, az epret egy lábasba tettem. Hozzáadtam az édesítőt és a vaníliát, valamint egy kis vizet, hogy ne égjen le. Addig főztem, amíg meg nem puhult a gyümölcs és egy sűrű töltelék nem lett belőle.

A tésztát vékonyra nyújtottam, amennyire csak tudtam. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem. A közepére kanalaztam a tölteléket és a széleit felhajtottam.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütöttem.

Szénhidráttartalom: 136,6 gramm

Leírás

Anikó vagyok, és ez a blog egyfajta napló, amiben az IR és endometriózis mindennapjaimat ismerhetitek meg.

Címkék

160 gramm (36) 160 gramm diéta (36) adenomiózis (1) áfonya (2) áfonyás piskóta (1) amerikai palacsinta (2) autós nyaralás (1) bagel (2) barna rizs (2) beauties (1) betegség (1) bolognai (2) bolognai szósz (2) borsó (2) citológia (1) cseresznye (1) cseresznyés galette (1) csirkemell (1) cukkini (5) cukkinis tészta (1) cukkini lepény (1) desszert (6) diagnózis (1) diéta (24) dietetikus (1) dzsem (1) egytálétel (2) életmódváltás (5) endometriózis (2) eper (3) eperlekvár (1) észt fahéjas kalács (1) észt kalács (1) étrend (11) fahéjas kalács (1) focaccia (1) fokhagymás cukkini tészta (1) fokhagymás tészta (1) főzzünk (33) galette (2) gomba (2) gombás-zöldséges egytálétel (1) gombás csirkemell (1) hamis lasagne (1) heti menü (2) hiperprolaktinémia (2) húsvét (1) húsvéti kalács (1) inzulinrezisztencia (38) ir (40) ir barát (30) ir recept (32) jam (1) kajapakk (1) kalács (1) karfiol (1) kekszes gyümölcsös túrókrém (1) kolbász (1) kolbászos lencseleves (1) köles (2) kringel (1) krumplis tészta (1) kukorica (2) lángos (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (2) lepény (2) lepénykenyér (1) leves (1) málna (2) mediterrán töltött padlizsán (1) menü (2) mindenmás (7) minden más (6) nyaralás (1) olasz étel (5) orvos (1) p4 (1) padlizsán (2) pajzsmirigy (1) pajzsmirigy alulműködés (1) palacsinta (1) paradicsom (4) pcos (10) péksütemény (6) perec (1) piskóta (1) pizza (3) pizzás csiga (2) pulykahús (1) rákmegelőző (1) rákmegelőző állapot (1) rakott cukkini (1) rakott étel (1) rakott karfiol (1) recept (27) reggeli (2) rizs (2) sült szendvics (1) sütemény (5) szendvics (1) szénhidrát (2) szénhidrát számolás (2) szezámmagos perec (1) teljes kiőrlésű (15) tészta (2) tésztaszósz (1) tízórai (1) tojás (3) tojáslepény (1) töltött padlizsán (1) túró (2) túrógombóc (1) túrókrém (1) túrós batyu (1) utazás (1) utazás iresként (1) uzsonna (1) vegetáriánus (1) vörös lencse (1) zab (3) zabliszt (1) zöldbab (1) zöldborsó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása