Imádom azokat az ételeket, amik egyszerűek, de mégis nagyon finomak, mert bárhogyan ízesíthetők. Ilyen ez az újragondolt tojáslepény is.
Nagymamám sokszor készített nekünk rántottát, amit nagyon szerettem. Viszont amikor tudatosabban kezdtem el étkezni, akkor elhagytam a tojások sárgáját, majd több zöldséget tettem bele. Egy idő után viszont meguntam, hogy mindig kenyérrel ettem, így kitaláltam a saját magam tojáslepényét, ami az IR diétába is tökéletesen beilleszthető. Most pedig nektek is megmutatom az alapreceptet, utána pedig már csak a fantáziátok szabhat határt annak, hogy mivel ízesítitek, színesítitek.
Hozzávalók:
- 1 db tojás
- 2 db tojásfehérje
- 50 g zabliszt
- egy nagyon kevés mandulatej
- só
- bors
- zöldségek, sajt vagy amit csak szeretnél
Elkészítése:
A tojásfehérjét és a tojást egy kis mandulatejjel felverem, majd hozzáadom a zablisztet és a fűszereket. Ha szükséges, akkor teszek még hozzá tejet, hogy palacsintatészta állaga legyen. Ezután körülbelül 10 percre állni hagyom. Ez azért fontos, mert a zab egy kicsit megszívja magát és a massza besűrűsödik.
Egy serpenyőbe nagyon kevés olívaolajat teszek, majd beleöntöm a tojásos masszát. Ebbe ízlés szerint szórhatunk zöldségeket, sonkát, kolbászt, sajtot, tulajdonképpen amit csak szeretnénk. Kis lángon, fedő alatt addig sütjük, amíg már a tetején is látszik, hogy megsült a tojás. Ezután én meg szoktam fordítani és kb. 1 percig még sütöm a tetejét, majd tálalható.
Tökéletes választás reggelire vagy vacsorára, hiszen bárhogyan variálható, így soha nem lehet megunni. Arra figyeljetek, hogy ha olyan dolgot tesztek bele, aminek van szénhidráttartalma, akkor azt is számoljátok hozzá!
Szénhidráttartalma: 30 gramm CH