Életmódnapló

Süssünk, főzzünk, utazzunk!

A bagel szerelem itt kezdődik

img_7870.jpg

El sem tudom mondani, mennyire szeretem a bagelt. Viszont eddig még sehol nem találtam IR barát verziót, így konyhatündér énem újra bevetésre készen állt.

Amikor először hallottam a bagelről, akkor azt gondoltam, hogy ez valami misztikus, amerikai péksütemény. Hiszen az íze kissé édeskés, de mégis sós és fantasztikusan ropogós, fényes, a különféle magok pedig még inkább ízletessé különlegessé teszik. Szóval elkezdtem böngészni a világhálón, hogy kikupálódjak a receptek alapján abból, hogyan kell elkészíteni. Ezután pedig megalkottam a saját kis IR Bagel receptemet, amit most megosztok veletek.

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g fehér búzaliszt
  • 6 g friss élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • szezámmag
  • víz és édesítő a fürdetéshez

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat összekevertem, majd a langyos vízben felfuttatam az élesztőt. Ezt ráöntöttem a lisztes keverékre, majd hozzáláttam a dagasztáshoz. Amikor már nem ragadt a tészta, akkor kicsi cipót formáztam belőle és félre tettem kelni.

Amikor megkelt a tészta, elkezdem felforralni egy nagy edényben a vizet és egy kis édesítőt teszek hozzá. Amíg melegszik, addig egy lisztezett felületre tettem a tésztát és 6 részre osztottam. Ezekből kis cipót formáztam, majd a belsejét kilyukasztottam úgy, hogy bagel alakúak legyenek. Ezután egyenként beledobtam őket a forrásban lévő vízbe úgy, hogy az a fele legyen felül, amelyik eddig alul volt.

Mindkét oldalát 30-30 másodpercig főzöm a vízben, majd tepsibe tettem. Megszórtam szezámmaggal és 180 fokra előmelegített sütőbe betettem 20 percig.

Szénhidráttartalom: 171 g CH

img_7865.jpg

Leírás

Anikó vagyok, és ez a blog egyfajta napló, amiben az IR és endometriózis mindennapjaimat ismerhetitek meg.

Címkék

160 gramm (36) 160 gramm diéta (36) adenomiózis (1) áfonya (2) áfonyás piskóta (1) amerikai palacsinta (2) autós nyaralás (1) bagel (2) barna rizs (2) beauties (1) betegség (1) bolognai (2) bolognai szósz (2) borsó (2) citológia (1) cseresznye (1) cseresznyés galette (1) csirkemell (1) cukkini (5) cukkinis tészta (1) cukkini lepény (1) desszert (6) diagnózis (1) diéta (24) dietetikus (1) dzsem (1) egytálétel (2) életmódváltás (5) endometriózis (2) eper (3) eperlekvár (1) észt fahéjas kalács (1) észt kalács (1) étrend (11) fahéjas kalács (1) focaccia (1) fokhagymás cukkini tészta (1) fokhagymás tészta (1) főzzünk (33) galette (2) gomba (2) gombás-zöldséges egytálétel (1) gombás csirkemell (1) hamis lasagne (1) heti menü (2) hiperprolaktinémia (2) húsvét (1) húsvéti kalács (1) inzulinrezisztencia (38) ir (40) ir barát (30) ir recept (32) jam (1) kajapakk (1) kalács (1) karfiol (1) kekszes gyümölcsös túrókrém (1) kolbász (1) kolbászos lencseleves (1) köles (2) kringel (1) krumplis tészta (1) kukorica (2) lángos (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (2) lepény (2) lepénykenyér (1) leves (1) málna (2) mediterrán töltött padlizsán (1) menü (2) mindenmás (7) minden más (6) nyaralás (1) olasz étel (5) orvos (1) p4 (1) padlizsán (2) pajzsmirigy (1) pajzsmirigy alulműködés (1) palacsinta (1) paradicsom (4) pcos (10) péksütemény (6) perec (1) piskóta (1) pizza (3) pizzás csiga (2) pulykahús (1) rákmegelőző (1) rákmegelőző állapot (1) rakott cukkini (1) rakott étel (1) rakott karfiol (1) recept (27) reggeli (2) rizs (2) sült szendvics (1) sütemény (5) szendvics (1) szénhidrát (2) szénhidrát számolás (2) szezámmagos perec (1) teljes kiőrlésű (15) tészta (2) tésztaszósz (1) tízórai (1) tojás (3) tojáslepény (1) töltött padlizsán (1) túró (2) túrógombóc (1) túrókrém (1) túrós batyu (1) utazás (1) utazás iresként (1) uzsonna (1) vegetáriánus (1) vörös lencse (1) zab (3) zabliszt (1) zöldbab (1) zöldborsó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása