Úgy indult a dolog, hogy Ő megkívánta a lángost és akkor már én is. Viszont IR-esként nem úgy megy az, rögtön kétfélét kell készíteni - egyet nekem, egyet neki. Íme ház a csudi finom, laktózmentes lángos recept!
Tudom, hogy még nincsen nyár, de ha már sikerült a járványhelyzetben élesztőt, kétféle lisztet és még sok mást vásárolni, akkor most igazán megcsillogtathatom a főzőtudományom. Így indult el a lángos projekt is, merthogy Ő napok óta emlegeti a lángost, de a nagy húsvéti készülődésben már nem volt kedvem ennyi mindent főzni. Viszont ma hajthatatlan volt, és őszintén szólva egy sajtos-tejfölös lángos gondolata engem is nagyon felcsigázott, olyannyira, hogy már éreztem az ízét a számban. Szóval akkor lekevertem az Ő tésztáját, majd az enyémet is. Íme a recept!
Hozzávalók:
- 150 g teljes kiőrlésű liszt
- 100 g búzaliszt
- 50 ml laktózmentes tejföl
- 125 ml laktózmentes tej
- 13 g friss élesztő
- 1 tojás
- egy csipet só
- egy evőkanál olaj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben, addig pedig a száraz hozzávalókat összekeverem. Ezután hozzáadom az olajat és az élesztős tejet és szép tésztát gyúrok belőle majd kb. 1 órára félre teszem kelni.
Amikor a tészta duplájára dagadt, akkor gombócokat formálok belőle és belisztezett kézzel lángost formázok, majd mehetnek is a forró olajba. Ha aranybarnára sültek, akkor fokhagymával, tejföllel és sajttal megkenem és még melegen fogyasztható is.
Megjegyzés: Ahogy mindennek, ennek is ki kellett számolnom a CH tartalmát. A teljes tészta összesen 154,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.