Életmódnapló

Süssünk, főzzünk, utazzunk!

Egy lángos története

01_2.jpg

Úgy indult a dolog, hogy Ő megkívánta a lángost és akkor már én is. Viszont IR-esként nem úgy megy az, rögtön kétfélét kell készíteni - egyet nekem, egyet neki. Íme ház a csudi finom, laktózmentes lángos recept!

Tudom, hogy még nincsen nyár, de ha már sikerült a járványhelyzetben élesztőt, kétféle lisztet és még sok mást vásárolni, akkor most igazán megcsillogtathatom a főzőtudományom. Így indult el a lángos projekt is, merthogy Ő napok óta emlegeti a lángost, de a nagy húsvéti készülődésben már nem volt kedvem ennyi mindent főzni. Viszont ma hajthatatlan volt, és őszintén szólva egy sajtos-tejfölös lángos gondolata engem is nagyon felcsigázott, olyannyira, hogy már éreztem az ízét a számban. Szóval akkor lekevertem az Ő tésztáját, majd az enyémet is. Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 150 g teljes kiőrlésű liszt
  • 100 g búzaliszt
  • 50 ml laktózmentes tejföl
  • 125 ml laktózmentes tej
  • 13 g friss élesztő
  • 1 tojás
  • egy csipet só
  • egy evőkanál olaj

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatom a langyos tejben, addig pedig a száraz hozzávalókat összekeverem. Ezután hozzáadom az olajat és az élesztős tejet és szép tésztát gyúrok belőle majd kb. 1 órára félre teszem kelni.

Amikor a tészta duplájára dagadt, akkor gombócokat formálok belőle és belisztezett kézzel lángost formázok, majd mehetnek is a forró olajba. Ha aranybarnára sültek, akkor fokhagymával, tejföllel és sajttal megkenem és még melegen fogyasztható is.

Megjegyzés: Ahogy mindennek, ennek is ki kellett számolnom a CH tartalmát. A teljes tészta összesen 154,5 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Leírás

Anikó vagyok, és ez a blog egyfajta napló, amiben az IR és endometriózis mindennapjaimat ismerhetitek meg.

Címkék

160 gramm (36) 160 gramm diéta (36) adenomiózis (1) áfonya (2) áfonyás piskóta (1) amerikai palacsinta (2) autós nyaralás (1) bagel (2) barna rizs (2) beauties (1) betegség (1) bolognai (2) bolognai szósz (2) borsó (2) citológia (1) cseresznye (1) cseresznyés galette (1) csirkemell (1) cukkini (5) cukkinis tészta (1) cukkini lepény (1) desszert (6) diagnózis (1) diéta (24) dietetikus (1) dzsem (1) egytálétel (2) életmódváltás (5) endometriózis (2) eper (3) eperlekvár (1) észt fahéjas kalács (1) észt kalács (1) étrend (11) fahéjas kalács (1) focaccia (1) fokhagymás cukkini tészta (1) fokhagymás tészta (1) főzzünk (33) galette (2) gomba (2) gombás-zöldséges egytálétel (1) gombás csirkemell (1) hamis lasagne (1) heti menü (2) hiperprolaktinémia (2) húsvét (1) húsvéti kalács (1) inzulinrezisztencia (38) ir (40) ir barát (30) ir recept (32) jam (1) kajapakk (1) kalács (1) karfiol (1) kekszes gyümölcsös túrókrém (1) kolbász (1) kolbászos lencseleves (1) köles (2) kringel (1) krumplis tészta (1) kukorica (2) lángos (1) lasagne (1) lekvár (1) lencse (2) lepény (2) lepénykenyér (1) leves (1) málna (2) mediterrán töltött padlizsán (1) menü (2) mindenmás (7) minden más (6) nyaralás (1) olasz étel (5) orvos (1) p4 (1) padlizsán (2) pajzsmirigy (1) pajzsmirigy alulműködés (1) palacsinta (1) paradicsom (4) pcos (10) péksütemény (6) perec (1) piskóta (1) pizza (3) pizzás csiga (2) pulykahús (1) rákmegelőző (1) rákmegelőző állapot (1) rakott cukkini (1) rakott étel (1) rakott karfiol (1) recept (27) reggeli (2) rizs (2) sült szendvics (1) sütemény (5) szendvics (1) szénhidrát (2) szénhidrát számolás (2) szezámmagos perec (1) teljes kiőrlésű (15) tészta (2) tésztaszósz (1) tízórai (1) tojás (3) tojáslepény (1) töltött padlizsán (1) túró (2) túrógombóc (1) túrókrém (1) túrós batyu (1) utazás (1) utazás iresként (1) uzsonna (1) vegetáriánus (1) vörös lencse (1) zab (3) zabliszt (1) zöldbab (1) zöldborsó (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása